Понеделник - Петък 09:00-18:00
Имейл: office@mediaposthitmail.bg Телефон: +359 2 962 86 29
Понеделник - Петък 09:00-18:00
Имейл: office@mediaposthitmail.bg Телефон: +359 2 962 86 29

GDPR в твоя джоб – полезно приложение за малкия и средния бизнес

GDPR приложение за бизнеса

Общият регламент за защита на данните, или по-известен като GDPR, все още вълнува силно рекламните и маркетинг средите. След влизането си в сила на 25 май 2018 г. Регламентът успя да обърка работния процес и маркетинговите активности на много компании. Някои дори спряха пускането на нови кампании идруги активности временно, докато видят как ще потръгнат нещата. Близо две години по-късно и след натрупана известна практика компаниите все по-смело вземат решения и реализират маркетинговите си планове умело и законосъобразно. Но за много по-малки и средни предприятия и техните ръководители все още е трудно да се нагодят към новите изисквания. Те се лутат и не успяват да отговорят на редица текущи въпроси. По тази причина Комисията за защита на личните данни разработи мобилното приложение „GDPR в твоя джоб”  („GDPR in your pocket”) като част от европейския проект „SMEDATA“.

Приложението е лесно за използване и дава практически знания и съвети на разбираем език относно правата и задълженията на комапниите, съгласно правната рамка на ЕС в областта на защитата на личните данни. Потребителският интерфейс, както и значителни части от съдържанието, са достъпни на английски, италиански и български език.

Да разгледаме интерфейса на приложението

Ето как изглежда началната страница на GDPR приложението:

GDPR приложение за малкия и среден бизнес

Първата секция съдържа пълна библиотека на европейските, българските, италианските и международни правни актове в областта на защитата на личните данни.

GDPR приложение за бизнеса от SMEDATA

Втората секция на това приложение включва обширен речник с термини, свързани с GDPR.

GDPR приложение In Your Pocket

Третата секция е ръководство в областта на защитата на личните данни, насочено конкретно към гражданите и техните права по GDPR.

GDPR in your pocket - приложение

Четвъртата секция от това GDPR приложение е ръководство, насочено към малките и средните предприятия. В него особено полезни са няколко подсекции:

  1. Инструменти за подпомагане вземането на решения, където има полезни сценарии при различни ситуации, например: Дружеството ми следва ли да уведоми субектите на данни при нарушение на сигурността на личните данни? Или налага ли се дружеството ми да поддържа регистър на дейностите по обработване?
  2. Често задавани въпроси, където може да се получи отговор на най-актуалните ежедневни въпроси. Ето няколко от тях: В кои случаи моето дружество следва да назначи длъжностно лице по защита на данните и какви са законовите изисквания към него? Трябва ли да регистрирам моето дружество като администратор на лични данни?
Екран от GDPR приложението

Как да изтеглите приложението?

Мобилното приложение SMEDATA „GDPR в твоя джоб” може да бъде изтеглено безплатно от магазините за приложения на Google (за устройства с Android) и Apple (за устройства с iOS) от следните линкове:

Google Play Store

Apple App Store

Проект „SMEDATA“ цели осигуряване на най-висока степен на защита на неприкосновеността на личния живот и личните данни чрез иновативни инструменти за малки и средни предприятия и граждани.

 

Повече за проекта вижте ТУК

Повече за мобилното приложение вижте ТУК

Какво можете да направите сега?

  1.  Вече сме помогнали на много компании като Вашата, в десетки европейски държави и на различни езици. Затова, независимо от това какви са продуктите или услугите, които предлагате, със сигурност ще можем да Ви бъдем полезни. Свържете се с нас още сега, за да обсъдим заедно какво можете да направите, за да постигнете по-добри резултати от досегашните. Възможностите са толкова много!
  2.  Ако тази статия от блога ни Ви харесва и искате да получавате известия при публикуване на нова статия, абонирайте се за бюлетина ни, като кликнете тук. Ще Ви изпращаме имейл винаги когато имаме ново и полезно за Вас съдържание.
  3. Ако искате да работите при нас, изпратете ни имейл на office@mediaposthitmail.bg като посочите в коя област от услугите ни искате да работите с какво според Вас можете да допринесете за общата ни цел – по-добри резултати за клиентите на „Медияпост Хит Мейл“.
  4. Разкажете и на приятелите си за чудесното съдържание, което публикуваме в блога. Споделете линк към тази статия само с един клик в LinkedIn, Twitter или Facebook