bgen Понеделник - Петък 09:00-18:00
Имейл: office@mediaposthitmail.bg Телефон: +359 2 962 86 29
bgen Понеделник - Петък 09:00-18:00
Имейл: office@mediaposthitmail.bg Телефон: +359 2 962 86 29

Поредица от имейли

Email sequence

Поредица от имейли по предварителен план

Едно от най-големите предимства на имейл маркетинга е, че когато получите имейл адреса на свой клиент с негово съгласие, Вие можете да му общувате с него директно, при това без да плащате допълнително за реклама.

Поредицата от имейли (от англ. email sequence) обикновено се изпраща на предварително определени времеви интервали (напр. веднага след регистрация, седмица по-късно или веднъж на всеки две седмици и т.н.). Понякога този тип съобщения се наричат още автореспондери (на англ. autoresponders).

Поредица от имейли

Кога да използвате поредицата от имейли?

Ако например  предлагате продукт или услуга, при които решението за покупка отнема повече време, можете да обясните всички свои предимства в автоматизирана поредица от имейли. Тя започва от момента, в който клиентът се регистрира на Вашия уебсайт или целева страница (landing page). Като подготвите предварително серия от имейли, които разглеждат предимствата на Вашите продукти или услуги от различни гледни точки, ще увеличите значително възможността да продавате повече. Същото важи и за събитието, което организирате. Защо не планирате серия от имейл съобщения, при която периодично да напомняте на клиентите за семинар, който скоро наближава? Можете и да поискате обратна връзка ден след като събитието е приключило.

Грижете се за клиентите си!

Поредицата от имейли Ви гарантира, че имате какво да кажете на потенциалните си клиенти няколко дни, седмици или дори месеци напред във времето. А най-голямото удобство за Вас е, че веднъж настроен, този тип имейл кампании работи за Вашия бизнес почти на автопилот. Затова услугата е чудесен избор за т.нар. „обгрижващи“ (lead nurturing) кампании, при които целта Ви е да задържите вниманието на клиента върху себе си за по-дълъг период от време. Добре обмислените периодични напомняния в подходяща поредица от имейли ще Ви помогнат клиентът да избере точно Вас, когато настъпи моментът за покупка.

Поредица от имейли от Медияпост Хит Мейл

Използвайте съдържанието си по най-уместния начин

Тази имейлинг услуга ще Ви помогне изключително много и когато разполагате с богато съдържание, но не разчитате на това клиентите Ви да го прочетат наведнъж. Вместо това можете да подберете най-качествените текстове и да ги подредите в удобна за възприемане имейлинг поредица. Това ще Ви помогне да стигнете до повече хора и да подпомогнете с висока добавена стойност останалите си кампании.

Планирането на поредица от автоматични съобщения е важен процес, който не трябва да пренебрегвате. Първоначалното настройване на серията от имейли отнема малко повече време, но когато е направено добре, Ви гарантира, че ще спестите много време и усилия впоследствие. Ще останете изненадани от изключително високата ефективност на този вид имейл кампании. Те могат да са чудесно допълнение към Вашия нюзлетър или ключов елемент от по-сложна имейл автоматизация.

Свържете се с нас

Научете как имейл автоматизацията използва поведението на клиентите Ви, за да им осигури релевантно съдържание.  А за да разберете как Медияпост Хит Мейл може да Ви помогне при изпращането на Вашия имейл бюлетин, кликнете тук.