bg Понеделник - Петък 09:00-18:00
Имейл: office@mediaposthitmail.bg Телефон: +359 2 962 86 29
bg Понеделник - Петък 09:00-18:00
Имейл: office@mediaposthitmail.bg Телефон: +359 2 962 86 29

Медияпост Хит Мейл и Идънред създадоха Incentivo – нова и удобна платформа за B2B и B2C програми за лоялност

Кой е най-важният показател за устойчив бизнес?

През 2021 г. сред най-ключовите показатели за компаниите, които търсят устойчиво бизнес развитие, отново ще бъде лоялността на потребителите. След изненадващото разпространение на COVID-19 и турбуленцията, която разтърси повечето сектори на икономиката, придържането към продуктите или услугите на една компания или марка наистина става по-важна от когато и да било.

Различни изследователи и анализатори на пазара се обединяват около мнението, че през изминалата година разходите за реклама в почти всички продуктови категории нарастват значително. По данни на Shopify само в дигитална среда бизнесът е похарчил средно с 13% повече спрямо 2019 г. за привличането на един клиент. Тенденцията се очаква да се запази и през следващите 12 месеца, с очакваните затруднения на бизнеса покрай все още незатихналата пандемична обстановка и все по-ожесточената битка за повече клиенти. За увеличените разходи допринасят и платформи като Facebook и Google, където постепенно, но и устойчиво във времето нарастват цените при различните рекламни формати.

Всичко това прави дългосрочното общуване на компаниите с техните клиенти основен приоритет. Запазването и дори увеличаването на стойността, която потребителите имат за бизнеса (от англ. customer lifetime value) ще бъде все по-внимателно следен показател за здравословното състояние на един бизнес.

Кое е решението за поощряване на продажбите сред клиенти и партньори?

След няколко успешни съвместни проекта, в края на миналата година Идънред и Медияпост Хит Мейл решиха да обединят своя доказан международен опит и част от услугите си в нова платформа – Incentivo. Чрез нея компаниите стимулират повторяеми продажби сред своите партньори (B2B) или крайни клиенти (B2C), като ги награждават за тяхната лоялност. Incentivo комбинира технологичната и маркетингова експертиза на Медияпост Хит Мейл при разработване на лоялни програми с възможностите на предплатената карта, осигурявана от Идънред. Така бизнесът разполага с достатъчно гъвкаво цялостно решение, което може да приложи лесно и бързо, независимо от това какви са установените вътрешнофирмени процеси.

Какво е Incentivo и как работи?

Платформата Incentivo е цялостно решение за организиране и управление на уеб-базирани програми за лоялност. Тя осигурява готова структура за разнообразни активности, която може да бъде адаптирана към всеки дизайн и механизъм, съобразен с изискванията на компанията-организатор. По този начин разработването и стартирането на напълно функционална програма отнема далеч по-малко време от обикновено – между 1 и 3 месеца в над 90% от случаите.

Начинът на работа е лесен за разбиране от потребителите. Срещу доказателства за покупка (напр. уникални кодове, снимки на касови бонове/ фактури, т.нар. sell-out отчети и др.), вместо физически награди компаниите предоставят на клиентите или партньорите си презареждаема карта Mastercard, осигурена от Идънред. Тя винаги е на тяхно разположение и може да се използва при покупки на ПОС терминал или онлайн. Възможно е картата да бъде заключена за потребление на ниво обект или верига / група търговски обекти.

Заради модулния си характер Incentivo предоставя огромни възможности за избор на механизъм и валидиране на доказателствата за покупка в програмата. От механизма зависи и нивото на автоматизация на съобщенията, което спестява значителен човешки и финансов ресурс, като намалява и възможността за досадни грешки.

Допълнителни предимства за организаторите на програми за лоялност

В допълнение, Incentivo помага на организаторите на програми за лоялност да намалят разходите си за складиране и транспортиране на физически награди, като вместо тях изберат модерно и лесно за управление решение. Картите се презареждат по заявка от организатора, с избрана от него сума или спрямо активността на потребителите в платформата, през предварително уточнен период от време.

Платформата Incentivo е изключително гъвкава и отворена. Тя може да се използва както за дългосрочни програми, така и за еднократни промоционални активности. Налице е богат избор от допълнителни функционалности като нива с натрупване на точките, моментни награди или томболи и много други. Платформата предоставя и модули за допълнително ангажиране на участниците в програмата.

Потенциални клиенти на Incentivo са производители и дистрибутори на бързооборотни стоки, вериги търговски обекти, телекомуникационни компании, потребителска електроника и много други. С помощта на платформата те могат да управляват лесно отношенията си с реални клиенти от едно място, с възможност за бърза реакция и анализи в реално време. Всички движения на средства и активности на потребителите се регистрират автоматично. Доказателствата за покупка са налице в удобен електронен архив. За нуждите на счетоводството платформата осигурява подробни отчети, с възможност за бърз експорт на данните. Отчетите са изцяло съобразени като структура и формат с изискванията на съответната компания и гарантират лесни справки и пълна прозрачност. Разбира се, спазени са и всички изисквания по GDPR за технически и организационни мерки за защита на личните данни на участниците.

Но това не е всичко. Някои от клиентите на платформата успешно я прилагат дори и за стимулиране на собствените си служители. Вградената функционалност за планиране на обучения и тестове позволява на компаниите да измерват нивото на знания сред персонала и да награждават отличниците.

Разбира се, екипите на Идънред и Медияпост Хит Мейл съдействат на клиентите и при необходимост от консултация за механизма на програмата, техническа интеграция с външни системи или препоръки за по-удобно прилагане или автоматизиране на процеси. В случай че описаните по-горе функционалности Ви допадат и искате да научите повече за платформата Incentivo, можете лесно да се свържете с Медияпост Хит Мейл и Идънред, като попълните регистрационната форма на тази страница.