bg Понеделник - Петък 09:00-18:00
Имейл: office@mediaposthitmail.bg Телефон: +359 2 962 86 29
bg Понеделник - Петък 09:00-18:00
Имейл: office@mediaposthitmail.bg Телефон: +359 2 962 86 29

Balkan eCommerce е единственият български представител в Асоциацията за онлайн търговия на Обединеното Кралство IMRG

През 2021 г. електронната търговия очаква поредния си възход в целия свят. По данни на eMarketer очакваният ръст в обема на онлайн продажбите ще бъде 14,3%. Това означава, че нови 400 милиона потребители ще започнат да използват Интернет за пазаруване. 

След изключителното си развитие през 2020 г. е-търговията продължава да чупи рекорди и Европа не прави изключение. Старият континент посрещна новата година с очаквания за 26,3% ръст в Западна и 29,1% в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Но паралелно с това още едно голямо събитие ще пренареди картите. След Брекзит огромна част от онлайн търговците в Обединеното Кралство започнаха да търсят нови начини да продават в Европейския съюз и да намалят бюрократичната тежест при износ. Често използвана стратегия за това е електронните магазини да прехвърлят част от продуктите си в складове в Европа, както и да регистрират компания в някоя от държавите-членки на Съюза. По този начин си осигуряват достъп до огромен пазар с добра покупателна способност и чудесни перспективи за развитие.

Това е причината в началото на март 2021 г. Balkan eCommerce да се присъедини към IMRG – Асоциацията за онлайн търговия на Обединеното Кралство. Така обединението между Медияпост Хит Мейл и Инаут Трейд стана първият и засега единствен български представител в престижната английска организация. С опита си на повече от 10 пазара в Европа и с уникалната си мрежа от складове, кол-центрове, решения за доставки до крайни потребители и опит в дигиталния маркетинг на международно равнище, Balkan eCommerce може да помогне на всички членове на IMRG да продават по-лесно и на повече хора в Европа.

От друга страна, присъединяването към Асоциацията осигурява достъп до ценни пазарни проучвания, огромно по обем съдържание, важни събития и уебинари, посветени на електронната търговия, както и до широка мрежа от опитни онлайн търговци и услуги не само на територията на Острова. Възможностите за бизнес са огромни, а перспективите за сътрудничество и обмен на опит между българското обединение и останалите членове на IMRG носят само взаимни ползи.

Първото мащабно събитие, в което Balkan eCommerce се включи като член на Асоциацията беше eCommerce Expo Virtual 2021. По време на може би най-големия онлайн форум в Европа, посветен на онлайн търговията, Христо Радичев (управител на Медияпост Хит Мейл) и Вихрен Бисет (Търговски директор на Инаут Трейд) представиха пред участниците възможностите за международна експанзия през платформата на Balkan eCommerce. Темата на тяхната презентация беше “Новият портал за фулфилмънт и доставки към Европейския съюз: едно по-разумно решение” (New Fulfillment & Delivery Gateway to the EU: a Smarter Option). По този начин около 150 регистрирани участници научиха за огромния капацитет на може би единствената по рода си мрежа от над 10 логистични центъра и над 20 куриерски компании в Европа.

На 21-22 април 2021 г. обединението между Медияпост Хит Мейл и Инаут Трейд ще направи следващата стъпка в ролята си на член на IMRG. Тогава ще се проведе Virtual Delivery Summit 2021 – поредното голямо събитие в наситения календар на Асоциацията. Представител на Balkan eCommerce ще се присъедини към дискусионен панел, на който ще се обсъждат предизвикателствата пред онлайн търговците за международното им разрастване, най-вече по отношение логистика и куриерски доставки. Разбира се, това не е всичко. В следващите месеци с подкрепата на IMRG Balkan eCommerce планира поредица от международни уебинари на английски език, посветени на теми, които вълнуват всеки амбициозен електронен магазин – фулфилмънт, маркетинг, куриерски доставки, обслужване на клиенти и стратегическо планиране. Програмата на поредицата ще бъде обявена съвсем скоро, а предварително заявеният интерес е повече от внушителен. За да не пропуснете това изключително ценно съдържание, както и за да се регистрирате за участие, не забравяйте да следите уебсайта на Balkan eCommerce, както и профилите във Facebook и LinkedIn!